Kæmpe vækst for ADSL

Det danske teleselskab TDC har oplevet en vækst i ADSL-kunder på 705 procent på bare et år. Det går forrygende i hele verden, siger analysefirmaet Point Topic.

Det går forrygende med at sælge bredbånd til internet i form af DSL/ADSL i hele verden. Ifølge analysefirmaet http://www.point-topic.com/cgi-bin/download.asp?file=DSLAnalysis\Q1+02+Growth+figures+5+June+2002.htm">Point Topic steg antallet af abonnenter med 20 procent i første kvartal 2002. Ser man på de sidste 12 måneder, er tallet hele 110 procent.

Det går endnu hurtigere i Danmark. I første kvartal steg antallet af abonnenter i Danmark med hele 38,5 procent, mens tallet for de seneste 12 måneder herhjemme er 705 procent.

- På trods af problemerne i telebranchen, så er der 20 procent flere DSL-brugere i verden i slutningen af marts, end der var i starten af året. Jo flere brugere, der finder ud af, hvad bredbånd er, jo flere vil have det. Det er grunden til, at antallet er fordoblet i 2001, siger John Bosnell, der er redaktør hos Point Topic.

Analysen dækker 28 teleoperatører, der stod for 79,1 procent af verdens DSL-linjer i slutningen af 2001. I Danmark er kun TDC med. Hvis de 28 stadig har samme markedsandel, så er der nu 23,8 millioner DSL abonnenter i verden mod 18,1 millioner i slutningen af 2001.

De højeste vækstrater i vores område findes i Norge, hvor Telenor på et kvartal har oplevet en vækst på 128 procent. Tallet for de sidste 12 måneder er hele 1.800 procent. Sverige og Telia har haft et kvartal med 20,1 procent vækst, mens tallet for de sidste 12 måneder er 366 procent.

Ifølge Point Topic har TDC 153.000 ADSL-kunder i Danmark. I januar 2001 var tallet blot 19.000. Telenor har 57.000 kunder i Norge, mens Telia har 233.000 kunder i Sverige.



Vil du vide mere om ADSL?

NewsScanner overvåger 300+ medier

Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere